Jetesa me qenin forcon zemrën

Posted on Mars 11, 2012

0


Kafshët nuk kujdesen vetëm për humorin e njerëzve por edhe për shëndetin e tyre. Një studim i fundit tregon se bashkëjetesa me një qen apo mace forcon zemrën e njerëzve.

Sipas rezultateve të studimit të Universitetit ‘Kitasato University Graduate School of Medical Sciences di Kanagawa’ në Japoni, personat me probleme në zemër, që kanë një qen apo mace në shtëpi, arrijnë të luftojnë me sëmundjen dhe të jetojnë më gjatë se ata që nuk kanë një kafshë në shtëpi.

Sipas studiuesve, kafshët janë një mbështetje shoqërore për njerëzit dhe ndihmojnë të pakësimin e stresit, duke përmbushur një nga nevojat thelbësore për të mos u ndjerë i vetmuar. /albeu.com/

Advertisements