Meshkujt pelqejne puthjet e ndjeshme, ndersa femrat puthjet e gjata

Posted on Nëntor 16, 2011

0


Meshkujt pëlqejnë puthjet e ndjeshme, ndërsa femrat puthjet a gjata, thotë një studim i ri. Psikologja Susan Hughes dhe kolegët e saj shqyrtuar më shumë se 1.000 studentë meshkuj dhe femra, të cilët i janë përgjigjur pyetjeve në lidhje me puthjet. “Femrat i shohin puthjet si lidhje e krijuar me partnerin e mundshëm dhe të dashur, ndërsa burrat preferojnë puthje e ndjeshme, si një rrugë drejt seksit”, thotë psikologja Susan Hughes nga Albright College në Pensilvani.

Për meshkujt dhe femrat, puthja është shumë e rëndësishme për ndërveprimin intim. Rezultatet tregojnë se partnerët vetëm me anë të puthje mund të llogarisin se sa janë tërheqës për njëri-tjetrin. Kjo është dëshmi se feromonet dhe sinjale të tjera të rëndësishme biokimike shkëmbehen gjatë një puthje. Ndryshe nga femrat, meshkujt thonë se, pavarësisht nga cilësia e puthjes, megjithatë, do të shkonin në shtrat me partneren edhe nëse ato puthin keq. Më tej, Helene Fisher antropologe e Universitetit Rutgers, tregon se meshkujt bartin testosteronin përmes pështymës në partneret për të rritur eksitimin e tyre.

Advertisements
Të etiketuara:
Posted in: Dashuri Dhe Sex